Connect with us

Ειδήσεις

Μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων

Published

on


Μπροστά σε ένα αποκρουστική θέαμα ήρθαν οι άνθρωποι στην οδό Μπιζανίου στο Κάτω Χαλάνδρι, καθώς όπως μας ενημερώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος της περιοχής, δεκάδες γάτες έπεσαν θύματα των δολοφονικών ενστίκτων κάποιου κατ’ όνομα συνανθρώπου μας.
Ο σύλλογος  δραστηριοποιείται στο Χαλάνδρι από το 2003 προσπαθώντας να βοηθήσει τα αδέσποτα της περιοχής  να ζήσουν με αξιοπρέπεια ανάμεσα μας.
Σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του Χαλανδρίου, εμβολιάζει τα αδέσποτα, στειρώνει τα θηλυκά σκυλιά και γατιά, τα περιθάλπει, αν είναι τραυματισμένα και τα θεραπεύει, αν είναι άρρωστα. Επίσης προσπαθεί να βρει οικογένειες να τα «υιοθετήσουν» και παρακολουθεί όσα επανεντάσσονται στο χώρο, που βρέθηκαν, ώστε να ζουν σε αρμονία με τους ανθρώπους.
Στη σχετική ανακοίνωση του για το θέμα αναφέρονται τα εξής: “….Δυστυχώς η οδός Μπιζανίου, στο Κ. Χαλάνδρι, για μία φορά ακόμη, έχει το θλιβερό προνόμιο να θρηνήσει τη μαζική εξόντωση αδέσποτων γατιών, 20 περίπου.
Με πόνο ψυχής οι φιλόζωοι του συγκεκριμένου δρόμου και ειδικότερα από τους αριθμούς 30-40 μαζεύουν καθημερινά εδώ και ένα μήνα  από  τα πεζοδρόμια και τις αυλές τους τα νεκρά κορμάκια των γατιών, που με τόσο κόπο και θυσίες, φρόντιζαν .
Λυπούμαστε, αλλά παρότι εμείς θεωρούμε την προστασία των αδέσποτων αναφαίρετο δικαίωμά μας και όχι νομική υποχρέωση, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προσφύγουμε στο Νόμο, μηνύοντας, αυτούς, που σε βάρος τους συγκεντρώνονται τα περισσότερα στοιχεία.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ