Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας για Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Eurobank

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Eurobank σύναψαν Μνημόνιο Συνεργασίας τετραετούς διάρκειας για την ανάπτυξη συνεργειών και κοινών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής αριστείας με την αγορά εργασίας, την εξειδίκευση, την επιχειρηματική καινοτομία και την ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνία της γνώσης

Το Μνημόνιο υπεγράφη χθες (Δευτέρα 8/7/2024), στα Γραφεία Διοίκησης της Eurobank, από τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Φωκίωνα Καραβία, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Γιώργου Ζανιά.

Το Μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Upskilling προσωπικού Eurobank: Συμμετοχή του ΟΠΑ σε εκπαιδευτικές δράσεις της Τράπεζας με προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων στο πλαίσιο τακτικών ή/και έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών.
  • Αναβάθμιση εκπαιδευτικού έργου ΟΠΑ: Συμβολή της Eurobank στον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των πρωτοβουλιών είναι η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητριών και φοιτητών του ΟΠΑ στην Τράπεζα, για την καλύτερη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Παράλληλα, προβλέπεται συμμετοχή στελεχών της Eurobank σε Advisory Boards Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ΟΠΑ.
  • Διασύνδεση με Έρευνα & Καινοτομία: Στήριξη της επιστημονικής γνώσης και της διασύνδεσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με στόχο τη διεύρυνση του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα και την αύξηση του πλήθους των spin-offs, μέσω της ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ, του επιχειρηματικού επιταχυντή της Eurobank egg – enter grow go και της Μονάδας Eurobank Next – Digital Growth & Future Competitiveness, που προωθεί την ψηφιακή καινοτομία.

Η Eurobank χρηματοδοτεί ήδη την οργάνωση και λειτουργία του νέου Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Digital Transformation” του ΟΠΑ, προωθώντας την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. To μεταπτυχιακό εντάσσεται στις δράσεις της νέας εποχής της ευρύτερης πρωτοβουλίας Μπροστά για την Παιδεία της Τράπεζας, που συμπληρώνει φέτος 21 έτη αδιάλειπτης παρουσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα. Επιπλέον, η Eurobank, στο πλαίσιο της συμβολής της στην ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου για την προώθηση εθνικών στόχων, χρηματοδότησε τη μελέτη με θέμα Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ή γιατί δεν αποταμιεύουμε), που εκπονήθηκε από καθηγητές του ΟΠΑ.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, τόνισε: “Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογράφοντας τη νέα συνεργασία, προσβλέπει στη δημιουργία αξίας για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του μέσα από συνέργειες σε θέματα επιχειρηματικότητας, έρευνας και τεχνολογίας. Μέλημά μας είναι η νέα γενιά αποφοίτων να είναι εφοδιασμένη με όλες τις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί το ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιούμε το όραμά μας για την εκπαίδευση των νέων, στηριζόμενοι πάντα στις αξίες της αριστείας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς.”.

O διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, υπογράμμισε: “Το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενισχύει τους δεσμούς της Eurobank με ένα από τα πλέον εμβληματικά, ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα. Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για την επιστημονική εξειδίκευση και την αγορά εργασίας, με καταλύτη την τεχνολογία, η εμβάθυνση της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματική καινοτομία δημιουργεί πολύτιμη αλυσίδα συνεργειών γνώσης, έρευνας και αναβάθμισης δεξιοτήτων, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για όλους. Η Eurobank θα στηρίζει διαρκώς πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν προϋποθέσεις πρωτοπορίας και καλύτερων προοπτικών ανάπτυξης για τους νέους και την κοινωνία συνολικά”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ