Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν για debate Ιούνιο και Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι λεπτομέρειες ωστόσο για τα δύο debate ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι πρόκληση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε δύο debate τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, που θα μεταδοθούν από το CNN.

Το πρώτο debate θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο CNN, όπως επιβεβαίωσε και με ανάρτησή του νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα μακράν από τη διευθέτηση των κανόνων για τη διεξαγωγή τους.

Ο Μπάιντεν είχε πει αρχικά ότι θέλει να συμμετάσχει σε δύο τηλεοπτικά debate με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στη χρονιά, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο αλλά η ομάδα του διευκρίνισε ότι δεν θα συμμετάσχει στο παραδοσιακό πρόγραμμα και φορμάτ που έχει δημιουργήσει η επιτροπή που διεξάγει εδώ και δεκαετίες τα debate. Αντ΄’ αυτού έθεσαν τους δικούς τους όρους.

Ο Τραμπ απάντησε με ανάρτησή του στο Truth Social ότι είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει και στις δύο ημερομηνίες που προτείνει.

 

 

Ο Μπάιντεν με ανάρτησή του ανέφερε ότι δέχθηκε την πρόταση και την αποδέχεται για debate απέναντι στον Τραμπ στις 27 Ιουνίου στο CNN. Η εκστρατεία του Μπάιντεν προτείνει μια συζήτηση στα τέλη Ιουνίου μετά την επιστροφή του Μπάιντεν από τη σύνοδο των G7 στην Ιταλία και όταν η δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο debate θα πρέπει να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, «αρκετά νωρίς για να μην επηρεάσει την πρόωρη ψηφοφορία».  Η εκστρατεία του Μπάιντεν απέρριψε επίσης την ιδέα της συμπερίληψης τρίτων ή ανεξάρτητων υποψηφίων στις συζητήσεις, λέγοντας ότι «πρέπει να είναι ένας προς έναν, επιτρέποντας στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τους μόνους δύο υποψηφίους με οποιαδήποτε στατιστική πιθανότητα να επικρατήσουν στο Εκλογικό Σώμα – και όχι σπαταλώντας χρόνο συζήτησης σε υποψηφίους χωρίς προοπτική να γίνουν πρόεδρος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ