Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μυστική Υπηρεσία: Ομολογία αποτυχίας για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ησημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία εδώ και δεκαετίες», παραδέχθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μυστική Υπηρεσία απέτυχε στην αποστολή της να προστατεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε η επικεφαλής της, Κίμπερλι Τσίτλε, σε ακρόαση στο Κογκρέσο για την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου.

«Αποτύχαμε», δήλωσε η Τσίτλε στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», συμπλήρωσε, ενώ δέχθηκε πιέσεις για να παραιτηθεί, τις οποίες απορρίπτει.

«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες», αναγνώρισε.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι η υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», ανέφερε.

Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε να διατεθούν πόροι για την προστασία του πρώην προέδρου. Η Τσίτλε απάντησε ότι η ασφάλειά του είχε αυξηθεί πριν από την επίθεση.

«Το επίπεδο της ασφάλειας που είχε παρασχεθεί στον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την προεκλογική εκστρατεία και αυξάνεται σταθερά όσο εξελίσσονται οι απειλές. Η αποστολή μας δεν είναι πολιτική. Αποτελεί στην κυριολεξία ένα ζήτημα ζωής και θανάτου», απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ