Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν αποκαλύπτουν τουρκικά ΜΜΕ – Ξηλώνει τα «μεγάλα κεφάλια»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Θα καταστραφεί από τα παιχνίδια και τις παγίδες του» όποιος προσπαθεί να «κάνει κόλπα» εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για συνωμοσία, ή ακόμα και νέα απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, σε μια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται εγκληματική οργάνωση και αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως μετά την αποκάλυψη ότι καρατομήθηκαν και συνελήφθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας. Ανάμεσά τους ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας της Άγκυρας, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και άλλα δύο στελέχη της ίδιας μονάδας.

Η υπόθεση ξεκινά από τον Σερντάρ Σερτσελίκ, φερόμενο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης του Αϊχάν Μπόρα Κάπλαν. Ο τελευταίος συνελήφθη πέρυσι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Τουρκία.

Ο Σερτσελίκ υποστήριξε ότι τον ανάγκασαν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση. Κατηγόρησε την αστυνομία ότι ενορχήστρωσε συνωμοσία με στόχο να εμπλέξει πρώην υπουργούς και γραφειοκράτες. Επίσης ισχυρίστηκε ότι στελέχη εντός της υπηρεσίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην αστυνομία της Άγκυρας ήθελαν να «ενορχηστρώσουν πραξικόπημα» μέσω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Προειδοποίηση από τον Μπαχτσελί

Σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τη Hurriyet. Ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προειδοποίησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον κίνδυνο.

Ο Μπατσελί δήλωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης και ότι δεν είναι αρκετή η καρατόμηση μόνο μερικών αστυνομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ερντογάν: Ξέρουμε καλά τη μαριονέτα και τον μαριονετίστα

«Παρακολουθούμε κάθε περιστατικό που έχει έρθει τελευταία στην ατζέντα, σε όλες τις διαστάσεις του, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνεδρίαση του κόμματός του στη Βουλή.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσει όποιος παραβιάζει τον νόμο», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που έκανε αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί το FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Εκείνοι που θέλουν να πληρώσουν το χρέους τους στο FETO δεν θα μείνουν ποτέ αδρανείς. Γνωρίζουμε πού προσπαθούν να φτάσουν εκείνοι που το μοναδικό τους κεφάλαιο στην πολιτική είναι να διχάσουν. Ξέρουμε καλά τόσο τη μαριονέτα, όσο και τον μαριονετίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΥΠΕΣ: Θα καταστραφούν από τα παιχνίδια και τις παγίδες τους

«Θα φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όποια δομή εναντίον του προέδρου, της κυβέρνησης και των πολιτικών μας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια.

«Όποιος ενώνει τις δυνάμεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις και με τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος, προσπαθεί να κάνει κόλπα εναντίον του προέδρου, της κυβέρνησης και των πολιτικών μας με πρακτικές του FETO, θα καταστραφεί από τα παιχνίδια και τις παγίδες του», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ