Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Τέλος στα κομμωτήρια κατ’ οίκον – Αυτά αλλάζουν

Δημοσιεύθηκε

στις

«Φρένο» σε ένα φαινόμενο που άνθισε κατά την περίοδο της καραντίνα θέλει να βάλει η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, καθώς πέρα από τις αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, προβλέπεται πως η πώληση επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται μόνο με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας, ώστε να αποφευχθούν επισκέψεις σε σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας.

Αυτά αλλάζουν με τα μέτρα

Αυτό σημαίνει πως η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η πώλησή τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από κομμωτήριο, για τουλάχιστον το επόμενοι εξάμηνο, με την κυβέρνηση να θέλει να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου που διαμαρτύρονται για πλήγμα στην εργασία μετά την επιβολή των νέων μέτρων.

Με την συγκεκριμένη απόφαση, η κυβέρνηση, θέλει να περιορίσει τις υπηρεσίες κομμωτικής εκτός επαγγελματικών χώρων, ενώ παράλληλα στόχος είναι να προστατευθεί η δημόσια υγεία, μιας και στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα (8/11).

Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γιώργος Καββαθάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ