Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν: “Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται”

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα». 

Σε δήλωση του, όπως δημοσιεύει ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ragip Soylu, είπε πως,«η Ελλάδα φοβάται τις ρουκέτες μας. Λένε ότι οι ρουκέτες TAYFUN θα χτυπήσουν την Αθήνα, θα το κάνουν, εκτός αν κάτσουν ήσυχα».

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε εξοπλισμό από την Αμερική και να τον τοποθετήσετε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύει ευθεία επίθεση για το θέμα των Tayfun. Πριν από σχεδόν έναν μήνα, είχε αναφέρει σε συνέντευξη του για την κατασκευή πυραυλικού συστήματος, ότι είναι εντός της ακτίνας 561χλμ που φτάνει η συγκεκριμένη ρουκέτα. Μάλιστα, ειρωνικά είχε πει, ότι αυτή η πληροφορία έχει φέρει σε πανικό τους Έλληνες.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας. Αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», είχε αναφέρει.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλώσει πως «τώρα έχουμε και τους Tayfun μας. Και αυτά γίνονται πλέον (προειδοποιητικά) σημάδια σε κάποια μέρη. Και τα παρακολουθούν με ευχαρίστηση (σ.σ. ειρωνεία). Και τώρα προσπαθούμε να τα πάμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτά».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ