Ειδήσεις
Νέα φωτιστικά LED επί της Λεωφόρου Κηφισίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και αυξημένης απόδοσης τύπου Led σε όλους τους οδικούς άξονες, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 36,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 33,4 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Αττικής 2014-2021.
Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών, ενεργοβόρων φωτιστικών νατρίου, με νέου τύπου τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας.
Ο Βόρειος κεντρικός άξονας του λεκανοπεδίου διαθέτει πλέον επαρκή φωτισμό που αλλάζει τα δεδομένα κατά την νυχτερινή οδήγηση και βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια.
Ταυτόχρονα στη Λεωφόρο Κηφισίας έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και πλέον διαθέτει βελτιωμένο οδόστρωμα (αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο μεγαλύτερο μήκος), νέες διαγραμμίσεις, πράσινες κεντρικές νησίδες και νέα σήμανση.
Το μεγαλύτερο έργο φωτισμού των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αλλάζει την εικόνα της Αττικής ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 60% αυτή την κρίσιμη περίοδο της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε ήδη η τοποθέτηση των νέων led φωτιστικών σωμάτων στη Λ. Αθηνών – Σουνίου, στη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Συγγρού , στη Λ. Βουλιαγμένης στην Καλλιρόης στη Λ. Ποσειδώνος και στη Λ. Χαμοστέρνας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στην Λ. Λαυρίου. Στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του φωτισμού στον Κηφισό και στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ενώ μέχρι τέλος του έτους οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα διαθέτουν LED Φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
« Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι επεμβάσεις που αφορούν τον φωτισμό των δρόμων, τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, τη σήμανση και τη φωτεινής σηματοδότησης. Οι δεσμεύσεις μας δεν έμειναν στα χαρτιά. Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο, αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής. Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024