Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέες «βόμβες» Τζανάκη: «Θα έχουμε 11.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εκτίμησή του πως στο τέλος Νοεμβρίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού θα φτάσουν να είναι στα 10 έως 11.000 ανέφερε την Παρασκευή (12/11) ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10-11 χιλ κρούσματα», ανέφερε χαρκατηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Τζανάκης για τον αριθμό των διασωληνωμένων τόνισε πως δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 600, ενώ για το κύμα κορωνοϊού που πλήττει την χώρα φαίνεται να μην υπάρχει συγκεκριμένη κορύφωση, αλλά σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για την διεξαγωγή των εκδρομών από σχολεία προτείνοντας πως πρέπει να αναβληθούν άμεσα.

«Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστρέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία», είπε ο καθηγητής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ