Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέο απεργιακό χάος στη Γερμανία: Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε τρένα και αεροδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Aντιμέτωποι με χάος στις μετακινήσεις είναι οι Γερμανοί, καθώς οι μηχανοδηγοί ανακοίνωσαν την Κυριακή μια νέα 24ωρη στάση εργασίας, μετά την απεργία του πληρώματος καμπίνας της Lufthansa.

Το συνδικάτο GDL είπε ότι η Deutsche Bahn απέτυχε να καταλήξει σε μια βελτιωμένη προσφορά μέχρι την προθεσμία το απόγευμα της Κυριακής, μια κίνηση που «αναπόφευκτα οδήγησε σε εργατική δράση», δήλωσε ο επικεφαλής του GDL Claus Weselsky. Η Deutsche Bahn είχε καλέσει για νέο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μόνο μέσω του διαλόγου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Deutsche Bahn, Μάρτιν Σέιλερ.

Εκτός από τις αυξήσεις μισθών, το βασικό αίτημα του συνδικάτου GDL είναι μια μειωμένη εβδομάδα εργασίας κατά 35 ώρες, από 38 που είναι σήμερα, με πλήρεις αποδοχές. Η Deutsche Bahn είπε ότι είχε κάνει παραχωρήσεις που ανέρχονται σε αυξήσεις έως και 13%, ενώ είχε προσφέρει την επιλογή για μείωση της εβδομάδας εργασίας σε 37 ώρες από το 2026.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ