Ειδήσεις
Νέο κέντρο επιχειρησιακής ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ, ισχυρή ψηφιακή θωράκιση

Η νέα, νευραλγικής σημασίας ψηφιακή υποδομή που σχεδίασε και υλοποίησε ο Διαχειριστής, ενισχύει περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την κυβερνοάμυνα του ηλεκτρικού Συστήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να εντοπίζει και να διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και τα πιο σύνθετα περιστατικά κυβερνοαπειλών.
Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως η Μηχανική Εκμάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, μία ειδική πλατφόρμα διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας επεξεργάζεται προηγμένα αναλυτικά στοιχεία τυχόν ψηφιακών παραβιάσεων, επιτρέποντας την άμεση αξιολόγηση και λήψη αποφάσεων από τους αναλυτές του Κέντρου.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα κυβερνοασφάλειας, που περιορίζονται στην απλή συλλογή και ανάλυση συμβάντων, η πλατφόρμα του ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιαστεί με μία ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στον Οργανισμό να συλλέγει και να συσχετίζει δεδομένα ασφαλείας από το σύνολο της υποδομής του (χρήστες, τερματικές συσκευές, υπηρεσίες νέφους, δίκτυα, συστήματα βιομηχανικού ελέγχου).
Το λειτουργικό μοντέλο του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ βασίζεται στην «αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης», που εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αποτροπή ενδεχόμενων παραβιάσεων ασφαλείας σε όλες τις υποδομές, ενώ το Κέντρο θα τροφοδοτείται επίσης με δεδομένα από διεθνείς πηγές ευφυούς ανάλυσης απειλών.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά:
«Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας, ο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς, στο πλαίσιο της Ενιαίας Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια.
Με δεδομένη την έξαρση των κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η νέα πλατφόρμα του Διαχειριστή θέτει στην υπηρεσία των ηλεκτρικών υποδομών του Συστήματος τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που καθιστούν δυνατή την αποτροπή ακόμη και των πιο σύνθετων παραβιάσεων ψηφιακής ασφάλειας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024