Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» με διευρυμένα κριτήρια και μειωμένα επιτόκια για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του μίλησε για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», τονίζοντας ότι τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια έχουν διευρυνθεί. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε από το προηγούμενο όριο των 39 ετών, ώστε να περιλαμβάνει συμπολίτες μέχρι 50 ετών, με στόχο να καλυφθεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσφέρει σημαντικές μειώσεις επιτοκίων, κατά 50% για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, και μέχρι 75% για μεγαλύτερες οικογένειες. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο.

Οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε άτοκα δάνεια κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης και έντοκα δάνεια κατά 50% από τράπεζες, με το συνολικό επιτόκιο να εκτιμάται κάτω του 2%. Για τις πολύτεκνες οικογένειες, το ποσοστό άτοκου δανείου αυξάνεται στο 75%.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω», το οποίο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και δεν έχει εισοδηματικά ή ηλικιακά κριτήρια. Τόνισε πως τα γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν επιλυθεί.

Ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα για γρήγορο ίντερνετ μέσω οπτικής ίνας, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, και πρόγραμμα εγγυοδοσίας για μικρές επιχειρήσεις, καλύπτοντας έως και το 80% του δανείου.

Τέλος, αναφέρθηκε σε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της εξωστρέφειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, που θα ξεκινήσει εντός του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ