Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέο τοπίο στην Περιφέρεια Αττικής: Το παρασκήνιο με το «χρίσμα» στον Νίκο Χαρδαλιά και ο «γρίφος» του Γιώργου Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο τοπίο στην Περιφέρεια Αττικής – Πώς φθάσαμε στην απόσυρση της στήριξης της ΝΔ στον Γιώργο Πατούλη και στη νέα υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος θα αποτελέσει την επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής μετά την οριστική απόσυρση από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της στήριξης στον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι πιθανό πάντως, τουλάχιστον με τα ως τώρα δεδομένα, να επιμείνει και από την δική του πλευρά στην διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η δική του επίσημη τοποθέτηση απέναντι σε αυτό το νέο τοπίο που δημιουργείται στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η μέχρι τώρα αντίδραση μπροστά στην κινητικότητα του τελευταίου τριήμερου αποτυπώθηκε στην επισήμανση κύκλων του κ. Πατούλη ότι δεν μπορεί για ένα λάθος το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη ημέρα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ραγδαία από την Παρασκευή το απόγευμα που έγινε γνωστή η έντονη δυσαρέσκεια της Πειραιώς για τις εικόνες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, με τον κ. Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση αποδήμων στο Ζάππειο ενώ στην χώρα μαίνονταν οι πυρκαγιές.

Το μήνυμα

Το μήνυμα της γαλάζιας ηγεσίας πως όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με το εάν η ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Πατούλη ουδόλως μετριάστηκε από την δημόσια αναγνώριση εκ μέρους του περιφερειάρχη του λάθους και την ανάληψη από μέρους του της ευθύνης για το λάθος μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία.

Το ίδιο απόγευμα πολύ στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για να διερευνήσει τις προθέσεις του ως προς το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια και κλείστηκε το ραντεβού με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, το Σάββατο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του, επίσης προερχόμενου από την Αυτοδιοίκηση, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά που τα σενάρια μέχρι τώρα έφεραν ως πιθανό να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και ο οποίος είχε επίσης μια πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με πολύ στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπανικολάου φέρεται να είχε καταλήξει το βράδυ του Σαββάτου στην επιλογή να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Γλυφάδας, την οποία γνωστοποίησε με ανάρτησή του το μεσημέρι της Κυριακής, έχοντας ενημερώσει φυσικά νωρίτερα τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα

Από το πρωί του Σαββάτου άρχισε να προβάλλει ως επικρατέστερη η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να είχε και επικοινωνία για το ζήτημα αυτό με τον κ. Μητσοτάκη. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρισκόταν σε επίσκεψη σε μονάδες στο πλαίσιο των έκτακτων επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε από χθες σε όλη την ελληνική επικράτεια, ως αποτέλεσμα των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Νέα Αγχίαλο. Μετά την επιστροφή του από τις χθεσινές επιθεωρήσεις στην Βόρεια Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και σε αυτή την συνάντηση φέρεται να «κλείδωσε» η υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σημερινές επιθεωρήσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας δεν θα γίνουν και όλα δείχνουν ότι θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί αύριο και με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα το πρωί μεταβαίνει για επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία ενώ το απόγευμα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Χαρδαλιάς είναι στέλεχος που προέρχεται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος για τρείς διαδοχικές θητείες στον Βύρωνα, έχει υπάρξει και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014 ως το 2019, ενώ οι πληροφορίες τον έφεραν να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Είχε δηλώσει μάλιστα μετά την ανεξαρτητοποίησή του, στις αρχές του 2018, από τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού με τον οποίο είχε εκλεγεί, «βροντερά παρών στις περιφερειακές εκλογές του 2019». Την στήριξη της ΝΔ το 2019 είχε λάβει τελικά ο κ. Πατούλης , ο οποίος νωρίτερα είχε σπεύσει πάντως να ανακοινώσει υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, την οποία τελικά απέσυρε λαμβάνοντας την στήριξη της Πειραιώς για την Περιφέρεια Αττικής. Στις αρχές του περασμένου Μαίου ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει ο ίδιος το παρών στην κεντρική εκδήλωση απολογισμού του κ. Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής.

Το ενδιαφέρον μετά την επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χαρδαλιά θα στραφεί αφενός στο εάν θα υπάρξουν αποχωρήσεις υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα είναι στον συνδυασμό του κ. Πατούλη, αλλά και στην στάση δημάρχων του Λεκανοπεδίου που πρόσκεινται στη ΝΔ, από τους οποίους θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητηθεί να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Χαρδαλιά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ