Ειδήσεις
Ν. Παπαθανάσης: Εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για επιχορηγήσεις και δάνεια

Ευχάριστη είδηση αποτέλεσε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ποσού των 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κ. Νίκος Παπαθανάσης, έκανε την ακόλουθη σχετική δήλωση: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα θετική αξιολόγηση, και μάλιστα σε κορυφαίο θεσμικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα και για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ειδικότερα. Η εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ για δάνεια και επιχορηγήσεις, συνδέεται άμεσα με την πρόοδο υλοποίησης του δανειακού προγράμματος και κρίσιμων έργων και μεταρρυθμίσεων. Όπως η ψηφιοποίηση αρχείων του κράτους και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, η εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων, η ολοκλήρωση κατάρτισης για 150.000 συμπολίτες μας, η λειτουργία 50 Μονάδων Ψυχικής Υγείας, η ηλεκτροκίνηση, η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Διαχείρισης Αποβλήτων και Υδάτινων πόρων κ.ά.
Με την ίδια συστηματικότητα και σοβαρότητα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ, στο δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, και με πρόταγμα την αύξηση των εισοδημάτων για όλους τους συμπολίτες μας».
Ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, δήλωσε: «Η σημερινή εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων 3,6 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τη χώρα μας καθιστά πλέον απολύτως προφανή τη σημασία αυτού του πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου, τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του αλλά και την ταχύτητα των διαδικασιών που το χαρακτηρίζει. Ταυτόχρονα καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια που ήδη καταβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να υλοποιούνται τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν συνολικά οι πόροι, με καθολικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών».
[banner id=”256089″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024