Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ν. Χαρδαλιάς: «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων» – Στα Αντικύθηρα ο Περιφερειάρχης Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στα Αντικύθηρα πραγματοποίησε, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος περιηγήθηκε στο νησί και συναντήθηκε με κατοίκους του, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινή ζωή στο πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά σημείο της Περιφέρειας.

«Βρισκόμαστε στα Αντικύθηρα για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του, όσο μακριά και αν ζει από το κέντρο. Για εμάς, δεν υπάρχει ξεχασμένη γωνιά στην Αττική μας», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Για τη νέα Περιφερειακή Αρχή η νησιωτικότητα αποτελεί ένα ακόμα στρατηγικό πλεονέκτημα, πάνω στο οποίο έχουμε τη βούληση να επενδύσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του και πάνω σε αυτές θα δουλέψουμε μεθοδικά, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα Αντικύθηρα είναι ένα νησί με εξαιρετική φυσική ομορφιά, που προσφέρει προστιθέμενη ιστορική, και όχι μόνο, αξία στην Αττική μας. Αυτό όμως, δεν είναι αρκετό. Βασικός στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ριζικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, μέσα από έργα πνοής και πρωτοβουλίες, που θα ενισχύουν την προσβασιμότητα, την ασφάλεια, την επιχειρηματικότητα και κυρίως την κοινωνική συνοχή. Να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες, ώστε οι κάτοικοι των Αντικυθήρων να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, με προοπτική και αξιοπρέπεια. Και κυρίως να επιστρέψουν στο νησί, να ζωντανεύσει ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το νησί των Αντικυθήρων. Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κυθήρων Γιάννης Κατσανεβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς.

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη σήμερα, 9 Ιουλίου

Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σήμερα στα Κύθηρα, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο και τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΧΥΤΥ Κυθήρων, ενώ το απόγευμα θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της γέφυρας Μάκρωνα, έργο προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Επισημαίνεται, ότι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 27 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την προσβασιμότητα, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και δικτύου ύδρευσης, τις αστικές αναπλάσεις, τις δομές υγείας και εκπαίδευσης, τις κοινωνικές δομές κ.ά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ