Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεκινά στενή συνεργασία Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και Ομίλου ΟΑΣΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επανεξέταση δρομολογίων και τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών αστικών λεωφορείων στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Μαραγκάκη, με τον κ. Ηλία Καλαθά, μηχανικό του τμήματος Μελετών Εφαρμογής και Λειτουργίας Δικτύου ΟΑΣΑ και υπεύθυνο για θέματα που αφορούν τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και οι δυο πλευρές ανέπτυξαν στρατηγικές συνεργασίας και βελτίωσης των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης.

Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, κ. Ελευθέριος Χατζηπαυλίδης, αναφέρθηκαν στα αιτήματα των δημοτών της περιοχής Άνω Νεάπολης ως προς την προσβασιμότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και στις λεωφορειακές γραμμές (800) και (846) που διέρχονται από την περιοχή. Στις αρχές Ιουνίου ο Δήμος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ΟΑΣΑ , ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης-βελτίωσης των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών.

Ο κ. Μαραγκάκης σημειώνει: «Η πρόταση που καταθέσαμε στον ΟΑΣΑ αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Στόχος μας είναι η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, η τροποποίηση της κατανομής τους ώστε να μην ταυτίζονται χρονικά και η πρόσθεση νέας γραμμής ή αναδιάρθρωση των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών ώστε να καλυφθεί η προσβασιμότητα των κατοίκων των οδών Δωδεκανήσου και Γενναδίου. Ακόμη συζητήσαμε την ανάγκη τροποποιήσεων λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την πόλη , με σκοπό την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου».

Ο κ. Ηλίας Καλαθάς, από τη μεριά του, ανέφερε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις του Δήμου σύμφωνα με τη δυναμική που υπάρχει και τη δυνατότητα ενίσχυσης δρομολογίων που να εξυπηρετούν περιοχές με αυξημένη ζήτηση και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών έχει ως πρωταρχικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Δίνει έμφαση στην αποτελεσματική διασύνδεση των λεωφορειακών γραμμών με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Προβαίνει στις αναγκαίες ρυθμίσεις και συνεργάζεται ενεργά για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσαρμοζόμενος στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιβατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ