Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οικονομικές διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Αθήνα, όμοιο με νησί

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναζητώντας οικονομικούς προορισμούς για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και η διαμονή στα νησιά παραμένουν υψηλού κόστους, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη λύση είναι οι διακοπές με αυτοκίνητο, σε κοντινούς στην Αθήνα αλλά όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς.

Το Άστρος είναι γνωστό για τις εντυπωσιακές του παραλίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι βραβευμένες με «Γαλάζιες σημαίες». Ξεχωρίζει η Καλλιστώ, με το λεπτό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα νερά της, καθώς και η πιο κοσμοπολίτικη, αμμώδης παραλία του Ατσίγγανου, με πιο νέο κόσμο και ωραία beach bar.

Στην περιοχή θα βρείτε ένα άκρως καρτ-ποσταλικό λιμανάκι, ενώ τα γραφικά σοκάκια της μικρής αυτής πόλης, γεμάτα με μικρά μαγαζάκια που αξίζει να χαζέψετε, σίγουρα θα σας θυμίσουν κάτι από νησί. Τα καλοκαίρια, τα παραθαλάσσια ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά (αλλά και εξαιρετικό κρέας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε αρκαδικό έδαφος), γεμίζουν από κόσμο.

Πρόκειται για ένα κρυφό «διαμάντι» της περιοχής, το οποίοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών προτιμούν εδώ και δεκαετίες κάθε καλοκαίρι, αλλά φαίνεται να κρατούν ως καλά φυλαγμένο μυστικό.

Φυσικά, το μεγαλύτερο ατού του Παράλιου Άστρους είναι η εγγύτητά του σε άλλους, παντός καιρού προορισμούς, όπως είναι το αγαπημένο μας Ναύπλιο (38 λεπτά με το αυτοκίνητο) και διάφορα πιο ορεινά χωριά, όπως για παράδειγμα το πετρόχτιστο Καστρί (45 λεπτά) και το κατάφυτο Ελαιοχώρι (28 λεπτά).

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ