Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οι πρώτες δηλώσεις των Δημάρχων Τεμπών και Λάρισας μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων- «Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σήραγγες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ο Γιώργος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών, μίλησε για την τραγωδία με την σύγκρουση τρένων στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ανέφερε σχετικά με την τραγωδία: «Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σήραγγες, εκεί θα είχαμε παρά πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Ειδοποιήθηκα από την Πολιτική προστασία στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίνανε από μέσα και βοηθούσαν τους άλλους να βγουν από το τρένο».

Ο δήμαρχος Τεμπών ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα στο τρένο υπήρχαν 348 άτομα. «Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα» περιέγραψε.

Ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραγωδία που έχει κοστίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν, μοιράσαμε την δραστηριότητά μας, προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και πιο γρήγορα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους ανθρώπους μας. Άνοιξε η εφημερία και του δεύτερου νοσοκομείου της Λάρισας, άρχισαν να φτάνουν στην αρχή τα ασθενοφόρα με τους τραυματίες και μετά με τους νεκρούς. Ήταν μια τραγική εικόνα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι 20—25 άτομα στην Λάρισα, και είναι τραυματίες. Στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές», είπε αρχικά.

«Η εικόνα είναι τραγική, υπάρχουν εγκαυματίες, έγιναν ακρωτηριασμοί, δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης.

Για τις συνθήκες της τραγωδίας επεσήμανε πως, «φαίνεται πως ήταν στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα. Το πώς έγινε το λάθος θα το πουν οι ίδιοι οι φορείς. Δεν έχουμε ενημέρωση για την καθυστέρηση των τρένων που οδήγησε στην τραγωδία. Νωρίτερα είχε γίνει ένα άλλο περιστατικό, με ηλεκτροφόρα σύρματα που έπεσαν στον Παλαιοφάρσαλο και έγινε καθυστέρηση. Δεν συνδέεται το περιστατικό αυτό με την τραγωδία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ