Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στο τμήμα της πλατείας Συντάγματος μεταξύ Φιλελλήνων και Σταδίου καθώς και στην Βασιλέως Γεωργίου Α, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς ολική ανάσχεση της κυκλοφορίας και χωρίς διακοπή της συγκοινωνίας.
Ειδικότερα τα έργα που υλοποιήθηκαν προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα, ήταν η απόξεση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα, η εξυγίανση του εδάφους, η τοποθέτηση ισοπεδωτικής στρώσης και τέλος η τοποθέτηση του νέου αντιολισθηρού τάπητα.
Προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια αποκατάσταση, σε συνδυασμό πάντα με την ασφάλεια και την ταχύτητα των εργασιών, εργάστηκε πλήθος εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού με πληθώρα μηχανημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την κατασκευή υπήρχαν 2 finisher, 4 οδοστρωτήρες, 2 φρέζες και 12 φορτηγά. Η κατασκευή έγινε από την ανάδοχο κατασκευαστική Κ/ΞΙΑ σε 2 μέτωπα, βραδινές ώρες έτσι ώστε να υπάρχει η λιγότερη όχληση των πολιτών όπως και να υπάρχει η ασφάλεια των εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν την ημέρα.
Να σημειωθεί πως η τελευταία ασφαλτόστρωση που είχε γίνει στην Λ. Αμαλίας πριν 20 χρόνια αφορούσε μόνο την τελική στρώση της ασφάλτου, δηλαδή την αντιολισθηρότητα, που παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ρηγματώσεις. Στα παρόντα έργα τα συνεργεία της Περιφέρειας εισήλθαν σε βάθος τουλάχιστον 9 cm αφού κατασκεύασαν και ισοπεδωτική στρώση πάχους 5cm όπως οι τεχνικές προδιαγραφές ορίζουν. Παράλληλα, μπροστά από το Σύνταγμα προέβησαν σε εξυγίανση του εδάφους τα λεγόμενα κουτιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βυθίσεις οδοστρώματος.
Το νέο οδόστρωμα της Αττικής περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχει δοθεί ήδη σε χρήση στους πολίτες της Αττικής από τις αρχές Αυγούστου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την υπέρ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στις 9 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας την χώρα μας και ταυτόχρονα το μεγάλο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση των υποδομών.
Τις επόμενες μέρες αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζουν οι εθνικές τεχνικές προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης με καινούργιες, καθώς και η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου LED.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024