Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ομπάμα για Μπάιντεν: «Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει κάνει» – Δεν εκφράζει στήριξη σε Χάρις

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν υποχώρησε ποτέ από μάχη», λέει ο Ομπάμα για τον Μπάιντεν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε τον Τζο Μπάιντεν μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος κάνει εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο δεν εκφράζει στήριξη στην Κάμαλα Χάρι, την οποία «έδειξε» ως διάδοχό του ο 81χρονος.

«Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους, αγαπημένος φίλος και συνεργάτης μου. Σήμερα μου θύμισε, ξανά, γιατί είναι πατριώτης ύψιστης τάξης», επισημαίνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ξέρω ότι ποτέ δεν υποχώρησε από μία μάχη. Το να κοιτάζει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίζει ότι θα δώσει τη σκυτάλη σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του», επισημαίνει.

«Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι είναι σωστή για την Αμερική. Είναι απόδειξη της αγάπης του για τη χώρα και ιστορικό παράδειγμα γνήσιου δημόσιου λειτουργού που έβαλε ξανά το συμφέρον των Αμερικανών πάνω από το δικό του», υπογραμμίζει.

Κάνει αναφορά στον χαρακτήρα του Τζο Μπάιντεν, τα επιτεύγματα της προεδρίας του και το γεγονός ότι καθοδήγησε τις ΗΠΑ έπειτα από «τα τέσσερα χρόνια χάους, ψεύδους και διχασμού που χαρακτήρισαν τη διακυβέρνηση Τραμπ».

Αυτά τα επιτεύγματα, τονίζει έδωσαν στον Μπάιντεν «κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει επανεκλογή του και να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε. Καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα το διακύβευμνα σε αυτές τις εκλογές, πώς όλα αυτά για τα οποία πάλεψε σε όλη του τη ζωή και όλα όσα πρεσβεύει το Δημοκρατικό κόμμα θα κινδυνεύσουν αν επιτρέψουμε στον Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και δώσουμε στους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο του Κογκρέσου», συνεχίζει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημειώνει ότι τις επόμενες ημέρες οι Δημοκρατικοί θα κινηθούν σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά εκφράζει βεβαιότητα ότι οι ηγέτες του κόμματος θα καταλήξουν στη διαδικασία «από την οποία θα αναδειχθεί ένας εξαιρετικός υποψήφιος».

«Προς το παρόν, εγώ και η Μισέλ θέλουμε απλά να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στον Τζο και την Τζιλ που μας οδήγησαν τόσο επιδέξια και θαρραλέα σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς και για την αφοσίωσή τους στα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας στα οποία θεμελιώθηκε αυτή η χώρα», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ