Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έρχεται πιο κοντά με τον κυπριακό λαό – Συνάντηση δημάρχου και Κύπριου πρέσβη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Ηράκλειο Αττικής θα λάβει χώρα η εν Αθήναις εκδήλωση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου τον προσεχή Οκτώβριο. Αυτό συμφώνησαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της πρεσβείας.

Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια της επαφής που είχαν οι δύο πλευρές στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τιμώμενο πρόσωπο την Κύπρια αγωνίστρια, Χάριτα Μάντολες, με εκατοντάδες θεατών, ανάμεσα στους καλεσμένους και ο πρέσβης.

Εκεί, Νίκος Μπάμπαλος και Σταύρος Αυγουστίδης, δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν συνεργασία ώστε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής να «δεθεί» περισσότερο με την Κύπρο και τις τοπικές της κοινωνίες, όπερ και έγινε πράξη.

Εκτός από την εκδήλωση του Οκτωβρίου, την οποία θα αναλάβει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου με τη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία της πόλης, ο δήμαρχος ζήτησε από τον πρέσβη να εξετασθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με κάποιον, αντίστοιχο, δήμο του νησιού.

“Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήταν πάντα μια πόλη φιλόξενη που επιθυμεί την εξωστρέφεια και την συνεργασία. Και ποια καλύτερη από αυτή που αφορά τον λαό του αδερφού κυπριακού κράτους, σε μια περίοδο μάλιστα που τυχόν να είναι κρίσιμη για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπάμπαλος, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον πρέσβη για τη θερμή υποδοχή και την ανταπόκριση στις προτάσεις της δημοτικής αρχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ