Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δ. Κουτσούμπας στο εργοτάξιο του Ελληνικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εργοτάξιο στο Ελληνικό επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο και εργαζόμενους, στις οικιστικές αναπτύξεις στην παραλία του Αγίου Κοσμά, και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν ακόμα ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ, ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, γραμματέας του Τομέα Κατασκευών, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Εύη Γεωργιάδου, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Νότιο Τομέα, ο Γιώργος Ιωαννίδης και ο Φίλιππος Περγαντής, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

«Όταν μάθαμε ότι θα έρθετε, ξέραμε ότι θα δούμε έναν άνθρωπο, ένα κόμμα, που στηρίζει τα αιτήματά μας», σημείωσε ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του νεοσύστατου Σωματείου ανοίγοντας τη συζήτηση. Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο εργοτάξιο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην Ευρώπη και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να ξεπεράσει τους 5.000 εργαζόμενους.

Για τα προβλήματα των εργαζομένων στο εργοτάξιο

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στάθηκε στα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που γίνονται καθημερινότητα λόγω της πίεσης από την εργοδοσία για να προχωρήσει το έργο, αλλά και λόγω της ακρίβειας που αναγκάζει τους εργαζόμενους να κυνηγάνε την υπερωρία. «Και 27 ώρες να γίνει η μέρα πάλι δεν θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα», διαπίστωσε. Για αυτό το Σωματείο παλεύει για αυξήσεις μισθών και στηρίζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που προετοιμάζει τη μάχη για την υπογραφή νέας Κλαδικής ΣΣΕ. «Ακρογωνιαίος λίθος για μας είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, ανέδειξε τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας και τη διεκδίκηση να λειτουργήσει μονάδα Υγείας και να υπάρχει ασθενοφόρο μέσα σε έναν τέτοιο χώρο δουλειάς, με τόσες χιλιάδες εργαζόμενους, σε ένα επίπονο και επικίνδυνο επάγγελμα. Τέλος, δεν παρέλειψε να σταθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν για δεκαετίες στην Ελλάδα αλλά στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ