Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Περιστεριώτης Μ. Τσουρέκας κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιστεριώτης Μιχαήλ Τσουρέκας κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων (28η jbmo2024), για μαθητές Γυμνασίων, που έλαβε χώρα από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου συμμετείχαν συνολικά 135 μαθητές από 22 χώρες, 11 των Βαλκανίων που συμμετείχαν επίσημα και 11 επισκέπτριες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία.

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, πριν ο Μιχαήλ Τσουρέκας αγωνιστεί στη Βαλκανιάδα, τον είχε βραβεύσει για το Χρυσό Μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και την πρόκρισή του στην Εθνική Ελλάδος.

Στη διάκριση αυτή, ο Μιχαήλ Τσουρέκας μόνο τυχαία δεν έφτασε. Χρειάστηκε να δουλέψει πολλά χρόνια καθημερινά, σκληρά και μεθοδικά, ατελείωτες ώρες από πολύ μικρή ηλικία, θυσιάζοντας πολλά άλλα πράγματα.

Ο ταλαντούχος μαθητής, όμως, δεν αρκείται μόνο στις επιτυχίες του στα Μαθηματικά, καθώς είναι και ένας ανερχόμενος μουσικός στο βιολοντσέλο του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις 26 Μαΐου 2024 κατέκτησε το Α’ βραβείο συνοδευόμενο και από χρηματικό έπαθλο, στον 45ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Εγχόρδων “ο Φίλων” που έλαβε χώρα στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου. Διαγωνίστηκε, μάλιστα, σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με συνδιαγωνιζόμενους μεγαλύτερους σε ηλικία.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ