Connect with us

Ειδήσεις

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αστικής Καινοτομίας ο Δήμος Χαλανδρίου – Κατέκτησε το 6ο Διεθνές Βραβείο Αστικής Καινοτομίας της Guangzhou [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ]

Published

on

Μια σημαντική διάκριση παγκοσμίου βεληνεκούς κατέκτησε ο Δήμος Χαλανδρίου, καθώς το πρόγραμμα αστικής καινοτομίας Cultural H.ID.RA.N.T. ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του 6ου Διεθνούς Βραβείου Αστικής Καινοτομίας της Guangzhou (Κουανγκτσόου).

Πρόκειται για μία διαδικασία που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το μητροπολιτικό Δήμο της Guangzhou, με τη συνεργασία της UCLG – δηλαδή της διεθνούς δικτύωσης των Ενωμένων Πόλεων και Τοπικών Κυβερνήσεων, με έδρα την Βαρκελώνη, όπου συμμετέχουν πάνω από 500 δήμοι και τοπικές κυβερνήσεις – και της Παγκόσμιας Ένωσης Μεγάλων Μητροπόλεων.

Πριν λίγο έγινε η μεγάλη τελετή απονομής στην Γκουανγκτσόου (Καντόνα) και η ομάδα του Cultural HIDRANT ήταν εκεί για να παραλάβει το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 14 άλλους φιναλίστ.

Για τρίτη φορά φέτος το πρόγραμμα αστικής καινοτομίας Cultural H.ID.RA.N.T. του Δήμου Χαλανδρίου επιλέγεται στην βραχεία λίστα διεθνών διαγωνισμών, μετά το Creative Bureaucracy Festival (παγκόσμιας εμβέλειας που διεξάγεται στο Βερολίνο) και το Innovation in Politics Awards (ευρωπαϊκής διάστασης που φέτος έλαβε χώρα στη Βαρσοβία).

 

 

 

 

 

Πρώτος ανάμεσα σε 193 δήμους από 54 χώρες

Στη διοργάνωση των Βραβείων Αστικής Καινοτομίας κατατέθηκαν 274 υποψηφιότητες από 193 δήμους από 54 χώρες. Από αυτές επελέγησαν αρχικά 45 «καλά παραδείγματα» και σε ένα δεύτερο κύκλο τα 15 της τελικής λίστας. Η επιλογή έγινε από διεθνή επιτροπή 11 ατόμων από 11 χώρες με βάση τα κριτήρια της καινοτομίας, αποτελεσματικότητας, πλαισίου/συνθηκών, αναπαραγωγιμότητας και συνάφειας με την τοπική εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και της Νέας Ατζέντας για τις Πόλεις (NUA) των Ηνωμένων Εθνών. Συνυποψήφιοι, με το Χαλάνδρι, δήμοι για τα βραβεία ήταν οι: Αττάλεια (Τουρκία), Μπογκοτά (Κολομβία), Κέηπ Τάουν (Νότια Αφρική), Κουανγκγιού (Korea), Ιζταπαλάπα (Μεξικό), Τζακάρτα (Ινδονησία), Καμπάλα (Ουγκάντα), Καζάν (Ρωσία), Μάνχαϊμ (Γερμανία), Πίμπρι Τσιντσουάντ (Ινδία), Ραμάλα (Παλαιστίνη), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Τεχεράνη (Ιράν) και Τσιανίνγκ (Κίνα).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ