Ειδήσεις
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Η ΕΕΤΑΑ έβαλε όριο στις απουσίες και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση

Με τις Ιώσεις, λαρυγγίτιδες, ωτίτιδες και τα κρούσματα κορονοϊού να κάνουν «θραύση» στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την γραφιοκρατία της ΕΕΤΑΑ. Για πρώτη φορά φέτος, έχει εισαχθεί ο αριθμός 10 αδικαιολόγητων απουσιών των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.
Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, εφόσον οι αδικαιολόγητες απουσίες που σημειώσει ένα παιδί είναι πάνω από 10, η ΕΕΤΑΑ δεν καταβάλει στον Φορέα το αντίτιμο του voucher για τον μήνα αναφοράς.
Μέχρι και πέρσι οι γονείς με μία απλή ίωση κρατούσαν τα παιδιά, όσοι είχαν δυνατότητα, στο σπίτι προκειμένου να το ξεπεράσουν. Φέτος, τα κρατούν στο σπίτι αλλά πρέπει να τρέχουν και στους παιδιάτρους για να λάβουν το απαιτούμενο χαρτί για να δικαιολογήσουν τις απουσίες και να μην «χρεωθούν» στο τέλος του μήνα.
Είναι μία αλλαγή στα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς που έχει φέρει πέρα από εκνευρισμό και μεγάλα έξοδα για τους γονείς καθώς, πολλοί αναγκάζονται να τρέχουν στους παιδιάτρους για να τους ανανεώνει το χαρτί δικαιολογημένης απουσίας του παιδιού τους από τον παιδικό σταθμό.
Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στον οδηγό της ΕΕΤΑΑ, οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να μεριμνούν για την συγκέντρωση και αποστολή στην ΕΕΤΑΑ, των απαραίτητων δικαιολογητικών απουσίας (βεβαίωση γιατρού/ νοσοκομείου) των ωφελούμενων παιδιών, όταν αυτές υπερβαίνουν τις 10, το αργότερο έως τις πρώτες 5 εργάσιμες του επόμενου μήνα, από αυτόν που αφορούν.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ