Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πανδαισία χρωμάτων στα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς [Ρεπορτάζ]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι και επίσημα γεγονός καθώς χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή τελετή των εγκαινίων.

Το καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος” πλημμύρισε από κόσμο, χρώματα και εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα συνθέτοντας την ιδανική αρχή για έναν θεσμό που έχει γράψει ιστορία.

 

 

Τους καλεσμένους και φίλους της Ανθοκομικής υποδέχτηκε με μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης, ενώ την έναρξη κήρυξαν όπως είθισται ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Θωμάκος και ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, με αμφότερους να τονίζουν τη συμβολή της Εκκλησίας στη φετινή διοργάνωση και τη στήριξη του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλου.

 

 

 

Γ. Θωμάκος: “Η ιστορικότερη έκθεση λουλουδιών και φυτών”

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος μίλησε με ενθουσιασμό για τη φετινή διοργάνωση, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικότητά της. Ο ίδιος παράλληλα έκανε αναφορά στα απερχόμενα αλλά και επόμενα έργα του προγράμματος του για την πόλη τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής.

 

Γ. Παπαδόπουλος: Η σημασία των δράσεων της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε ο Πρόεδρος της φετινής Έκθεσης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος άνοιξε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εδώ και 69 έτη, κάθε χρόνο, αυτός ο πανέμορφος χώρος που τιμάται σήμερα με την παρουσία σας μετατρέπεται σε επίκεντρο της ελληνικής ανθοκομίας και γεωκηποτεχνικής”. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις της διοργάνωσης και πώς αυτές έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και έχουν φέρει τους πάντες πιο κοντά στην τέχνη της ανθοκομίας και της κηπουρικής.

 

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι την Έκθεση θα επισκεφθεί την Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Παρών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Κεδίκογλου

Τέλος, οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε μια διεξοδική αναφορά στην πρόοδο της χώρας μας στον τομέα της παραγωγής.

 

 

Ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας, ενώ ο ουρανός γέμισε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, τα οποία αξίζει να σημειωθεί πως φέτος επιλέχθηκε να μην έχουν θόρυβο για την φροντίδα των ζώων.

 

 

 

Αποκλειστικά στο Χ-τύπο Κουμουτσάκος και Καιρίδης

Τις εντυπώσεις τους από τη διοργάνωση διατύπωσαν αποκλειστικά στο Χ-τύπο και το xtypos.gr οι Βουλευτές του Βορείου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την ιστορικότητα του θεσμού αναφέροντας: “Η Έκθεση είναι πια εδώ και πολλά χρόνια θεσμός. Είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός που μας φέρνει όλους κοντά στην καρδιά της πόλης. Ξανα – ανακαλύπτουμε την Κηφισιά κάθε χρονιά αυτή την ημέρα. Ανακαλύπτουμε την παράδοσή της ξανά και την συνεχίζουμε. Η Ανθοκομική Έκθεση είναι σημείο αναφοράς. Όχι μόνο για τη ζωή της πόλης, αλλά και για την Ελλάδα. Μια σπουδαία έκθεση που μας φέρνει όλους πιο κοντά στη φύση, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο καλά, πιο ήρεμα, πιο ελπιδοφόρα”

Από την πλευρά του ο κ. Καιρίδης μας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η Κηφισιά γιορτάζει και μαζί της και ο ανθοκομικός κλάδος, ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους του πρωτογενούς μας τομέα. Η Κηφισιά εδώ και 69 χρόνια έχει αυτή την έκθεση. Περάσαμε δύσκολα στην πανδημία, αλλά τώρα είμαστε πάλι όλοι μαζί εδώ να γιορτάσουμε και πάλι την ομορφιά και τη χαρά που φέρνουν τα λουλούδια.

 

 

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή έκθεση μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ του Χ-τύπου που περιλαμβάνει και μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής κ. Γιώργο Παπαδόπουλο ΕΔΩ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ