Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πανυγειονομική απεργία σήμερα Πέμπτη: «Κραυγή αγωνίας» για την κατάρρευση του ΕΣΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία: Πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης

Γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία συγκεντρώνονται από τις 8:30 της Πέμπτης στην πλατεία Μαβίλη, ενώ στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη πορεία προς το υπουργείο.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί διπλασιασμό μισθών και αποζημίωσης εφημεριών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες, διπλασιασμό προσωπικού, ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

Διεκδικεί, επίσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μη συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο, να μπει τέλος στις μετακινήσεις και να μην υπάρξουν πληρωμές από τους ασθενείς.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση της Υγείας και αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ