Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποινική δίωξη σε 48 άτομα στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δωροληψίας άσκησε ο εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας του για το κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Το κατηγορητήριο δεν τελειώνει εκεί καθώς υπάρχουν και πλημμελήματα όπως αυτά της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδής βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή Καρδίτσας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Έρευνα και σε άλλες πόλεις

Η έρευνα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλεςε πόλεις της χώρας μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, που δόθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στο κέντρο υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερους από 34 πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η γυναίκα φέρεται ότι είχε συνεργό τουλάχιστον μια νοσηλεύτρια από την οποία είχε πάρει κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο εικονικούς εμβολιασμούς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ