Ειδήσεις
Πορτογαλία: Zούσε επί είκοσι χρόνια σε καθεστώς δουλείας – Tέσσερις προσαγωγές

Την προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων για τον εξαναγκασμό άνδρα να ζει υπό συνθήκες δουλείας για 17 ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσε η αστυνομία της Πορτογαλίας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην περιφέρεια Μπραγκάνσα, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.
Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο 54χρονος υφίστατο σωματική και ψυχολογική κακοποίηση εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ είχε πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της «μίσθωσης» σε τρίτους για αγροτικές εργασίες.
Το θύμα αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες και δεν είχε οικογενειακή υποστήριξη. Δεν πληρωνόταν για την εργασία του και κάθε κίνησή του ελεγχόταν από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα του 54χρονου, σύμφωνα με τις αρχές.
Περιγράφοντας τις «εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης», η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας κοιμόταν μέσα σε βαν, υποσιτιζόταν και δεν του προσφερόταν η παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Οι κατηγορούμενοι δεν του επέτρεψαν ποτέ να λάβει ιατρική φροντίδα, ακόμη και όταν είχε σοβαρό ατύχημα», υπογραμμίζεται.
Παρότι οι τραυματισμοί του έχουν προκαλέσει κινητικά προβλήματα, κατάφερε να διαφύγει και τώρα λαμβάνει φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σημείωσε η πορτογαλική αστυνομία.
Οι προσαχθέντες, ηλικίας 37-44 ετών, θα εμφανιστούν ενώπιον ανακριτή κατηγορούμενοι για δουλεία, εμπορία ανθρώπων και πλαστογραφία. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει την εθνικότητα του 54χρονου θύματος.
Αύξηση κρουσμάτων εργασιακής εκμετάλλευσης & εμπορίας ανθρώπων
Τα κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων αυξάνονται στην Πορτογαλία, ιδίως στον αγροτικό τομέα. Έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις φτωχών μεταναστών που εξαναγκάστηκαν να εργάζονται απλήρωτοι σε αγροκτήματα.
Τον Νοέμβριο, εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε αγροκτήματα της περιφέρειας Αλεντέζου, κατά τις οποίες συνέλαβαν 28 υπόπτους για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση.
Πηγή: newsbomb.gr
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ