Ειδήσεις
Προειδοποίηση που τρομάζει: «Εάν συνεχιστούν οι φωτιές, στο τέλος του αιώνα η νότια Ελλάδα δεν θα έχει δάση»

Ο Κίμων Χατζημπίρος, μιλώντας για τις οικολογικές καταστροφές που δημιουργούν οι φωτιές που σημειώνονται στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην περιοχή της Χασιάς και στη Δαδιά, εξήγησε πως φέτος ήταν η έκτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών σχετικά με έκταση των καμένων στρεμμάτων.
«Περιμένουμε να δούμε τους αριθμούς αλλά προς το παρόν με βάσει τα στοιχεία για την έκταση των καμένων, η φετινή χρονιά είναι η έκτη χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Είναι καλύτερα φέτος από το 2021 αλλά είχαμε χειρότερες χρονιές το 2000 και φυσικά το 2007 που η καμένη έκταση ήταν υπερδιπλάσια».
Αναφορικά με τον Εθνικό Δρυμό, ο κ. Κίμων Χατζημπίρος είπε πως από όσο γνωρίζει έχει καεί ένα μικρό μέρος από την περιφερειακή ζώνη, επομένως η οικολογική ζημιά δεν είναι μεγάλη ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να περιοριστούν οι οικολογικές ζημιές.
«Είναι γεγονός πως τόσο ο μέσος πολίτης όπως και το πολιτικό σύστημα δεν έχουν καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και θέλει συγκεκριμένες ενέργειες.
Για τη χώρα μας οι χειρότερες επιπτώσεις είναι οι καύσωνες, οι πυρκαγιές που ακολουθούν, οι πλημύρες και στο τέλος η ερημοποίηση.
Εάν συνεχιστούν οι πυρκαγιές, μέχρι το τέλος του αιώνα η νότια Ελλάδα δεν θα έχει δάση. Χρειάζεται πρόληψη αλλά το βασικό είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τα άλλα είναι δευτερεύοντα».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ