Ειδήσεις
Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία – Νέες NAVTEX ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Σε νέες προκλητικές κινήσεις προχωρά η Αγκυρα καθώς ανακοίνωσε τρειςNavtex για το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου.
Σε μία κίνηση που δείχνει τις προθέσεις της, η Τουρκία προχώρησε σε προαναγγελία ασκήσεων ανατολικά του Καστελλόριζου για το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελλόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα.
Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ανακοινώσει συμφωνία για μορατόριουμ των δύο χωρών για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο στις εθνικές εορτές. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες των εθνικών εορτών», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ και επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».
Διήμερο διπλωματικών κινήσεων για την Ελλάδα
Την ίδια ώρα, η Αθήνα συνεχίζει τις διπλωματικές ενέργειες καθώς τη Δευτέρα φτάνει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να έχει συναντήσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Νίκο Δένδια. Στην Ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Τέλος, την Τρίτη θα διεξαχθεί στην Αθήνα η Τριμερής Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γκάμπι Ασκενάζι αναμένεται να συζητήσουν για τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα κάνουν ανασκόπηση της τριμερούς συνεργασίας και θα συζητήσουν αναφορικά με τις προοπτικές επέκτασής της, ζητήματα οικονομικής συνεργασίας και ενέργειας, αλλά και της συνεργασίας των τριών με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της «Συνεργασίας 3+1». Πηγή: iefimerida.gr
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ