Connect with us

Ειδήσεις

Προπληρωμένες κάρτες: Τα επιδόματα πληρώνονται, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα

Published

on

Σήμερα αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ σε προπληρωμένες κάρτες ωστόσο, τα προβλήματα στην χρήση των χρημάτων όμως παραμένουν άλυτα.

Τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισαν και στην προηγούμενη πληρωμή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και σε αυτή οι δικαιούχοι των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ που θα λάβουν χρήματα σε προπληρωμένες κάρτες.

Ούτε αυτό τον μήνα θα μπορέσουν να μεταφέρουν χρήματα σε άλλο λογαριασμό για την πληρωμή των ενοικίων τους, ούτε αυτό το μήνα θα μπορέσουν να πληρώσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ

Αν και η κυβέρνηση διέρρεε αμέσως μετά την προηγούμενη πληρωμή ότι επεξεργάζεται σχέδιο «απελευθέρωσης» στη χρήση προπληρωμένων καρτών, εντούτοις αυτό δεν έχει εφαρμοστεί και από ότι φαίνεται μετατίθεται για το μέλλον.

Μετά την αντιδράσεις τον δικαιούχων η κυβέρνηση είχε φανεί ότι εξετάζει τη δυνατότητα να διατίθεται ένα συμπληρωματικό ποσό στις προπληρωμένες κάρτες, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιείται για πρόσθετες πληρωμές πέραν των αγορών και των συναλλαγών μέσω POS.

Μεταξύ των ρυθμίσεων που βρίσκονται στο τραπέζι, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από την προπληρωμένη κάρτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων ή την καταβολή ενοικίου. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στους δικαιούχους και να διευκολύνουν την κάλυψη βασικών οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Το βασικό πρόβλημα που ανακύπτει με τη νέα διαδικασία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι ότι δεν προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς του συνολικού ποσού των επιδομάτων στις υπάρχουσες χρεωστικές κάρτες των τραπεζικών λογαριασμών τους, μέσω των οποίων μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν με ευκολία τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Έτσι, η καταβολή λογαριασμών προς τράπεζες, ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες καθίσταται πλέον δυσκολότερη για πολλούς δικαιούχους. Επιπλέον ένα μεγάλο ζήτημα είναι και η πληρωμή ενοικίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ