Ειδήσεις
Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου

Μια ανάσα μας χωρίζει από την Ανάσταση του Κυρίου με άπαντες να αναρωτιούνται τι ισχύει φέτος για του Αγίου Γεωργίου 2025 δεδομένου ότι είναι κινητή γιορτή που συνδέεται με τον εορτασμό του Πάσχα.
Φέτος το Πάσχα «πέφτει» την προσεχή Κυριακή 20 Απριλίου σχετικά νωρίς σε σύγκριση με τα περασμένα έτη. Κανονικά η γιορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου είναι στις 23 Απριλίου.
Σύμφωνα με την Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται πάντα μετά το Πάσχα. Αν το Πάσχα «πέφτει» μετά τις 23 Απριλίου τότε αυτόμαται μετατίθεται ο εορτασμός του Αγίου την Δευτέρα του Πάσχα ή αλλιώς Δευτέρα της Διακαινησίμου. Χαρακτηριστικό το περσινό παράδειγμα που το Πάσχα γιορτάστηκε στις 5 Μαΐου και ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου έγινε στις 6 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα.
Με όλα τα παραπάνω λοιπόν οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες θα λάβουν ευχές για την ονομαστική τους εορτή κανονικά την προσεχή Τετάρτη 23 Απριλίου.
Το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου καθώς το Πάσχα 2026 «πέφτει» ακόμη πιο νωρίς ήτοι στις 12 Απριλίου και έτσι η κινητή γιορτή του Αγίου Γεωργίου θα μείνει αμετάβλητη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024