Connect with us

Ειδήσεις

Πότε και πού θα έχουμε κλειστά σχολεία μετά την Πρωτομαγιά 2025

Published

on

Το χρονοδιάγραμμα με κλειστά σχολεία και σχολικές αργίες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι πασχαλινές διακοπές των μαθητών ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου, με το πρώτο κουδούνι μετά το Πάσχα 2025 να χτυπάει την Δευτέρα 28 Απριλίου. Όμως οι ευκαιρίες για ανάπαυλα και ξεκούραση των μαθητών συνεχίζονται καθώς τρεις μέρες μετά την επιστροφή τους στα θρανία, κερδίζουν μια μέρα με κλειστά σχολεία λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη.

Χάρην όμως στις γιορτές των πολιούχων και των προστατών Αγίων των Δήμων που τιμώνται κάθε Μάιο, υπάρχουν εξτρά αργίες και μέρες διακοπών για τους μαθητές καθώς παραδοσιακά σε αυτές τις γιορτές δεν γίνονται μαθήματα. Κι όταν αυτές οι αργίες «πέφτουν» Δευτέρα ή Παρασκευή χαρίζουν τριήμερα άρα περισσότερους λόγους για χαμόγελα στη μαθητική κοινότητα. Να σημειωθεί βέβαια ότι στις γιορτές των πολιούχων κλειστές παραμένουν και οι εξωσχολικές εκπαιδευτικές δομές, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα για την Πρωτομαγιά καθώς στις 30 Απριλίου τιμάται η μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δονάτου.

Οι γιορτές του Μαΐου που φέρνουν κλειστά σχολεία

Με 21 μέρες μαθημάτων ο πέμπτος μήνας του χρόνου αναδεικνύεται πρωταθλητής μαζί με τον Οκτώβριο στις μέρες που έχουμε ανοιχτά σχολεία όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ειδικότερα, μόλις μια μέρα μετά την Πρωτομαγιά εορτάζει ο Άγιος Αθανάσιος που είναι πολιούχος σε Δοξάτο, Παιανία. Στις 8 Μαΐου είναι τοπική αργία για την Πάρο καθώς τιμάται η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Πάριου. Ενώ στις 9 Μαΐου ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου έχουμε αργία και κλειστά σχολεία σε Αγρίνιο και Πικέρμι. Στις 15 του μήνα έχουμε κλειστά σχολεία σε Λάρισα και Γρεβενά λόγω της γιορτής του Αγίου Αχιλλίου του Καππαδόκη. Η Τρίπολη γιορτάζει στις 22 Μαΐου τους νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης που εορτάζουν στις 21 του μήνα έχουμε κλειστά σχολεία σε Άνω Λιόσια, Σάπες, Καστελλόριζο, Φυλή, Δεσκάτη, Μαρκόπουλο Αττικής, Γλυφάδα, Μαλεσίνα, Αμύνταιο, Ζεφύρι.

Αγίου Πνεύματος 2025: Το τελευταίο τριήμερο της χρονιάς

Όμως οι αργίες και τα τριήμερα είναι δώρα και του Ιούνη. Λόγω της κινητής εορτής του Αγίου Πνεύματος που συνδέεται άμεσα με το Πάσχα φιλοδωρεί τους μαθητές με ένα καλοκαιρινό τριήμερο καθώς η γιορτή τιμάται πάντα Δευτέρα. Φέτος το ημερολόγιο «κλείδωσε» για την Δευτέρα 9 Ιουνίου και την σχολική χρονιά να ολοκληρώνεται για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία την Παρασκευή 13 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια την Δευτέρα 16 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ