Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά – Τα βιβλία που θα πάρουν οι μαθητές ανά τάξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Πότε θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και η έναρξη του Σεπτεμβρίου αποτελεί την τελική ευθεία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25.

Σχολική χρονιά 2024-25: Πότε ο αγιασμός και πότε ξεκινάνε τα μαθήματα

Τα προαύλια όλων των βαθμίδων θα πλημμυρίσουν με φωνές και την παρουσία μαθητών όπως κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου. Φέτος η μέρα αυτή «πέφτει» Τετάρτη. Βέβαια, οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Οπότε το ραντεβού των μαθητών είναι για τις 11 Σεπτεμβρίου από τις 8:30 μέχρι 10:00 όπου τελείται παραδοσιακά ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Εκπαίδευσης. Μετά την καθιερωμένη τελέτη του αγιασμού οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το προγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Τα βιβλία που θα πάρουν οι μαθητές ανά τάξη

Στο Dnews συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τη λίστα με τα βιβλία που θα λάβουν οι μαθητές κάθε τάξης αμέσως μετά τον αγιασμό. Τα σχολικά βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία και με την επιστροφή τους στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί θα τα κατανείμουν και θα τα χωρίσουν ανά βαθμίδα και τάξη ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα για να τα παραλάβουν οι μαθητές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, διανεμήθηκαν 24.627.783 βιβλία σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας ήτοι 10.663.162 βιβλία Δημοτικού, 9.219.217 βιβλία Γυμνασίου και 4.745.404 βιβλία Λυκείου.

 

Σχολεία 2024: Σε ποια βιβλία έχουν γίνει αλλαγές για το νέο σχολικό έτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα βιβλία που υπάρχουν διορθώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (σχολικό έτος 2023 – 2024) έχει προστεθεί η ένδειξη «ΑΛΛΑΓΕΣ». Ουσιαστικά έχουν γίνει αλλαγές και τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ύλης σε επτά συνολικά βιβλία σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Τα βιβλία είναι τα εξής:

Δημοτικό
Γλώσσα (ΤΕΥΧΟΣ 1) της Ε΄ τάξης

Γυμνάσιο
Η Μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Σύγχρονο κόσμο της Γ’ τάξης

Λύκειο
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Μάθημα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά)
Λατινικά (ΤΕΥΧΟΣ Α’) – Μάθημα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά)
Ορθόδοξη πίστη και λατρεία – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Α’ Λυκείου – Εσπερινά), ΕΠΑΛ-Μάθημα Γενικής Παιδείας (Α ΕΠΑΛ,Α ΕΠΑΛ.ΕΣΠ)
Χριστιανισμός και Θρησκεύματα – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου – Εσπερινά)
Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος – Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου – Εσπερινά)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ