Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πώς προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προετοιμάζει την διαδρομή για την επανέναρξη των σχολείων της πόλης, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις που ορίζει το ανανεωμένο πλάνο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στα βήματα προετοιμασίας περιλαμβάνονται: οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις των σχολείων – ξεκινώντας από τα Λύκεια που θα μπουν πρώτα σε λειτουργία – η προμήθεια υλικών προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η στενή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων για όποια ανάγκη προκύψει στην πορεία, ειδικά κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε σχετικά τους διευθυντές των τεσσάρων λυκείων της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο παρουσία του αντιδημάρχου, Μανώλη Κουτσογιαννάκη, και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρου Γραμματικού.

Τα δημοτικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τα σχολεία που θα ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα ακολουθήσει η απολύμανσή τους ενώ, με την έναρξη των μαθημάτων, θα τονωθούν οι βάρδιες του προσωπικού των καθαριστριών, με παράλληλη επανάληψη των απολυμάνσεων.

Τέλος ο Δήμος θα προμηθεύσει τα σχολεία με υλικά προστασίας (αντισηπτικά κτλ) όπως και με θερμομετρητές, προκειμένου να υπάρχει προληπτικός έλεγχος κατά την είσοδο των παιδιών και του προσωπικού στα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ