Ειδήσεις
Πώς προστατεύουμε το σπίτι μας από κλοπές, ενώ λείπουμε σε διακοπές
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/05/astynomia-6.jpg)
Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών είναι συχνές οι ειδήσεις για διαρρήκτες που εισβάλουν στα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν.
Πως μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε από τις κλοπές και να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις;
Πώς να προστατέψουμε το σπίτι μας από κλοπές
Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στο MEGA και τόνισε πως, προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, θα πρέπει να ασφαλίσουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα της οικίας μας.
«Εάν υπάρχει η δυνατότητα να εμπιστευτούμε σε ένα οικείο πρόσωπο να ανοίγει το σπίτι μας ώστε να φαίνεται κίνηση, καθώς τα κενά σπίτια αποτελούν στόχο για τους διαρρήκτες, θα ήταν καλό», σημείωσε.
Εξίσου σημαντικό είναι να μην ανακοινώνουμε στα social media ότι λείπουμε για διακοπές, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα στο σπίτι όταν λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα, εάν έχουμε αφήσει πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, συστήνεται να μην το αποκαλύπτουμε σε τρίτα πρόσωπα.
Παράλληλα, ανάμεσα στις συμβουλές για την προστασία του σπιτιού μας από τους επίδοξους ληστές συστήνεται ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη, καθώς και να τεθεί ο συναγερμός σε λειτουργία.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας