Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε… αμηχανία οι οι διαχειριστές κόκκινων δανείων από τη δημοσιότητα που έχουν πάρει οι πρακτικές τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθόλου άνετα δεν αισθάνονται οι διαχειριστές κόκκινων δανείων από τη δημοσιότητα που έχουν πάρει την τελευταία περίοδο οι πρακτικές τους στις οποίες ήλθε να προστεθεί ως κερασάκι στην τούρτα η ερώτηση των έντεκα βουλευτών της ΝΔ.

Ειδικά εκεί στην Intrum η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα οργάνωσης αλλά και πρακτικών έναντι των δανειοληπτών.

Βέβαια, υποτίθεται ότι τα ζητήματα οργάνωσης έχουν ελεγχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο έλεγχος είναι μόνο στα χαρτιά καθώς δεν φτάνει στην πρακτική εφαρμογή των όσων η εταιρία ισχυρίζεται ότι κάνει στα χαρτιά.

Για παράδειγμα  ακούμε ότι συγκεντρώνονται στοιχεία για τις εκτιμήσεις ακινήτων που γίνονται από συγκεκριμένους εκτιμητές που συνεργάζονται με την Intrum και τις αποφάσεις δικαστηρίων μετά από προσφυγές των θιγόμενων.
Τα στοιχεία αυτά λέγεται πως δείχνουν ότι κάποιοι συγκεκριμένοι εκτιμητές που χρησιμοποιεί η εταιρία διαχείρισης για ακίνητα φιλέτα έχουν μια τάση να υποτιμούν αξίες με την τάση αυτή να μην εξηγείται.

Η συγκέντρωση στοιχείων έχει να κάνει και με πλειστηριασμούς ακινήτων που ολοκληρώθηκαν, ήταν υποτιμημένα και υποβλήθηκε μια και μοναδική προσφορά. Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς αναμένουμε την ανακοίνωση αυτών των στοιχείων που συγκεντρώνουμε για να δούμε αν μαζί με τον πολύ καπνό υπάρχει και φωτιά.

 

Πηγή: markets.economico.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ