Ειδήσεις
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης βλαβών στη σήραγγα «Λουμπάρδα»

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σοβαρών βλαβών που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκοπής του επικίνδυνου βράχου βάρους περίπου 100 τόνων από τη σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο.
Οι εργασίες αποκόλλησης έγιναν με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής. Τα συνεργεία έχουν ήδη φτάσει σε απολύτως υγιές κομμάτι βράχου το οποίο πλέον δεν έχει καμία επικινδυνότητα και στην παρούσα φάση συνεχίζουν με εργασίες αποκοπής μικρών βράχων και καθαρισμού των πρανών.
Όλη τη διάρκεια των εργασιών συνεχίζεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία με πρόσθετους φωτεινούς σηματοδότες και κατάλληλη σήμανση. Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα και θα ξεκινήσουν οι αντίστοιχες εργασίες στην εσωτερική σήραγγα οι οποίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ χρησιμοποιούνται συρμάτινα δίχτυα και συρματοκιβώτια όπου απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διέλευση πεζών και να αποκλειστεί κάθε πιθανή κατάπτωση βράχων.
Με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης επισημαίνει: «Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Η ευκολία με την οποία ξεκόλλησε ο Βράχος καταδεικνύει το μέγεθος της επικινδυνότητας η οποία υπήρχε και μας οδήγησε στην απόφαση άμεσης παρέμβασης με αποκλεισμό της πρόσβασης και κατεπείγουσα άρση της επικινδυνότητας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ