Ειδήσεις
Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου
Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και ώρα 10:30 π.μ., θα γίνει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτούνται τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές). Εάν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μετά από πέντε ημερολογιακές ημέρες (Δευτέρα 27/1), κατά την οποία απαιτείται η ίδια πλειοψηφία (200). Σε περίπτωση τρίτης ψηφοφορίας (Σάββατο 1 Φεβ) θα απαιτηθεί πλειοψηφία τριών πέμπτων (180), ενώ σε περίπτωση ανάγκης για τέταρτη ψηφοφορία (6 Φεβ) θα απαιτηθεί απόλυτη πλειοψηφία (151). Εάν και αυτή δεν επιτευχθεί, τότε ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλεγεί σε πέμπτη ψηφοφορία (11 Φεβ) με σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων.
Οι δύο τελευταίες ψηφοφορίες προστέθηκαν με την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να αποσυνδεθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας