Ειδήσεις
Στο στόχαστρο μηνύσεων γνωστοί Έλληνες influencers για προώθηση παράνομου τζόγου
Εντείνονται οι προσπάθειες που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Παρόχων και Προμηθευτών Διαδικτυακών Τυχερών Παιγνίων (Hellenic Gaming Association-HGA) ενάντια στο φαινόμενο του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο, ο οποίος έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.
Μετά τη μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο οργανισμός υπό τον πρόεδρο Χρήστο Παναγόπουλο σε βάρος εταιρείας, με διεθνή δραστηριότητα, η οποία διεξάγει στην χώρα μας παράνομα τυχερά παιχνίδια χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), έρχεται σήμερα να προστεθεί η μηνυτήρια αναφορά, η οποία στρέφεται εναντίον δύο γνωστών Ελλήνων influencers, οι οποίοι μέσω του περιεχομένου που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης, προωθούν μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.
Διαφημίζουν παράνομες στοιχηματικές εταιρείες
Παράλληλα, πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι απευθύνονται μεταξύ άλλων και σε παιδιά. Και αυτό γιατί οι ανήλικοι βρίσκουν μια ανοιχτή πόρτα στο μη αδειοδοτημένο περιβάλλον όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και περιορισμός εν αντιθέσεις με τις νόμιμες διαδικτυακές εταιρείες, στις οποίες για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό και να παίξει, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του.
Αναφορές σε social media
Εκτός, όμως, από τους δύο Έλληνες influencers, ο σύνδεσμος σχεδιάζει να υποβάλλει αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε διαδικτυακές πλατφόρμες, οι οποίες φιλοξενούν διαφημίσεις και προωθούν προϊόντα μη αδειοδοτημένων παρόχων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Capital.gr, ο πρόεδρος της HGA, Χρήστος Παναγόπουλος, λέγοντας ότι σε πρώτη φάση θα απευθυνθούν στα αρμόδια τμήματα των συγκεκριμένων οργανισμών ενώ δεν αποκλείεται να φθάσουν μέχρι το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών. Οι πρωτοβουλίες που έχει, μέχρι στιγμής, αναλάβει η HGA για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, σε αρκετές περιπτώσεις, επιχειρούν να καλύψουν το κενό της Πολιτείας, η οποία είναι ουσιαστικά η καθ’ ύλην αρμόδια, με τις κατάλληλες δράσεις να αντιμετωπίσει αυτή την ανοιχτή πληγή και όχι ένας ιδιωτικός φορέας.
Πάντως, οι γιγαντιαίες διαστάσεις του παράνομου τζόγου στην χώρα μας επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΕΕΕΠ σε συνεργασία με την ΚΑΠΠΑ Research, ρίχνοντας φως στην αθέατη πλευρά της έκνομης δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 900.000 Έλληνες, ήτοι σχεδόν 1 στους 10, έχει συμμετάσχει σε παράνομα τυχερά παιχνίδια, έστω και μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ υπολογίζεται ότι δαπανήθηκε το αστρονομικό ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για πονταρίσματα στο μη αδειοδοτημένο περιβάλλον.
Από το συνολικό ποσό του 1,7 δισ. ευρώ, το 1,1 δισ. τοποθετήθηκε σε παράνομα παιχνίδια στο διαδίκτυο και τα υπόλοιπα 600 εκατ. ευρώ αφορούσαν χρήματα που διακινήθηκαν στο επίγειο δίκτυο, όπως για παράδειγμα σε μη αδειοδοτημένες λέσχες και καζίνο. Το μέσο ετήσιο ποσό που δαπανήθηκε ανά παίκτη στο διαδίκτυο έφθασε περίπου τα 1.200 ευρώ, ενώ για το επίγειο το αντίστοιχο ποσό διαμορφώθηκε στα 738 ευρώ.
Πηγή: capital.gr
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις3 εβδομάδες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
Προκήρυξη για Προσλήψεις 69 Μόνιμων Υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ Α.Ε.
-
Αφιερώματα2 έτη ago
Σεισμός 1999: 23 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα- Το χτύπημα του Εγκέλαδου που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ