Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνάντηση δημάρχου Πειραιά, Γ. Μώραλη με τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλή Μοσκώφ, στο Δημαρχείο Πειραιά.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα συνεργασίας αναφορικά με την εργασιακή ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που μεταβαίνουν στην ενηλικίωση, καθώς και κοινές πολιτιστικές δράσεις συμπερίληψης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ, Δημήτρης Καρύδης.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλή Μοσκώφ, ο οποίος μας κατέθεσε προτάσεις συνεργασίας από πλευράς Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για θέματα στέγασης, ένταξης και εργασιακής απασχόλησης στον Πειραιά ασυνόδευτων ανηλίκων που μεταβαίνουν στην ενηλικίωση και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Προσφυγιάς και Μετανάστευσης στην Πέτρινη Αποθήκη που περιλαμβάνεται στο master plan της Ο.Λ.Π. Ο Δήμος Πειραιά τόσο μέσω του ΣΕΜΠ όσο και με την ανάληψη μίας σειράς πρωτοβουλιών κοινωνικού σκοπού στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μοσκώφ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και τη διάθεση για συνεργασία».

Ο κ. Μοσκώφ σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι νέες διευρυμένες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ευαλώτων βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για δυνητικές συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά, τόσο αναφορικά με την ένταξη των ασυνόδευτων μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όσο και μέσω παρεμβάσεων ασφαλούς στέγασης των πλέον ευάλωτων πολιτών τρίτων χωρών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ