Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Συνάντηση του δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Σ. Μαμαλάκη με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Β. Οικονόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, πραγματοποίησε χθες (Πέμπτη 18/7) ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών και μπορούν να διευθετηθούν. Ο Δήμαρχος, κ. Μαμαλάκης, έθεσε υπόψη του κ. Οικονόμου την αναγκαιότητα καθορισμού και διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων Δήμου και Ελληνικό Μετρό Α.Ε., καθώς και τον καθορισμό σαφών ορίων ευθύνης στις πλατείες των τριών σταθμών του Μετρό που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του (ΔΑΦΝΗ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – «Αλέξανδρος Παναγούλης» και ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ).

Στη συνέχεια, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για στενή συνεργασία και κοινή δράση των δύο πλευρών, με στόχο την επίτευξη βέλτιστων λύσεων για ζητήματα που άπτονται του καθαρισμού και του καλλωπισμού των εν λόγω περιοχών. Επιπλέον, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υφυπουργό για θέματα που αφορούν στην ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Οικονόμου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των ζητημάτων που τέθηκαν, εξέφρασε την πρόθεσή του για εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία και να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων σε ζητήματα που έχουν τεθεί.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, με επιστολή του προς τη διοίκηση της «Ελληνικό Μετρό» Α.Ε., έχει ζητήσει να υπάρξει συνάντηση και συνεργασία με στόχο τον «καθορισμό και διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμου και Ελληνικό Μετρό Α.Ε., των ορίων ευθύνης του καθενός, καθώς και η συνεργασία και κοινή δράση των δύο πλευρών, εξειδικεύοντας σε ζητήματα που αφορούν στον καθαρισμό και καλλωπισμό των περιοχών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ