Connect with us

Ειδήσεις

Συνεχίζουν τις καθημερινές στάσεις εργασίας οι δάσκαλοι και τον Απρίλιο

Published

on

Οι στάσεις εργασίας των δασκάλων θα έχουν διάρκεια μίας ώρας και θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καθημερινές στάσεις εργασίας στα σχολεία μέχρι και τα τέλη Απριλίου διαμαρτυρόμενοι για την διαδικασία της αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρεται ότι «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ