Ειδήσεις
Τέλη κυκλοφορίας: Δεν πλήρωσαν 800.000 οδηγοί – «Τσουχτερά» πρόστιμα

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2025 έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς να δοθεί παράταση, και πλέον περίπου 800.000 οδηγοί που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα.
Στατιστικά Πληρωμών
Από το σύνολο των 6,7 εκατομμυρίων οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας πληρώθηκαν εμπρόθεσμα για 5,9 εκατομμύρια, δηλαδή το 88%. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου το ίδιο με το 2024, όταν το 90% των οδηγών πλήρωσαν έγκαιρα. Ωστόσο, πέρυσι η καταληκτική προθεσμία είχε παραταθεί έως τις 4 Μαρτίου.
Πρόστιμα για Εκπρόθεσμη Πληρωμή
Η ΑΑΔΕ έχει ανακοινώσει τα πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας εμπρόθεσμα, τα οποία καθορίζονται ως εξής:
- 25% του ποσού των τελών, αν η πληρωμή γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025.
- 50% του ποσού των τελών, αν η πληρωμή γίνει εντός Φεβρουαρίου 2025.
- 100% του ποσού των τελών, αν η πληρωμή γίνει από 1 Μαρτίου 2025 και μετά.
Επιπλέον, αν τα τέλη πληρωθούν μερικώς ή δεν εξοφληθούν καθόλου, το πρόστιμο θα ανέρχεται επίσης στο 100% του ποσού των τελών.
Γιατί δεν δόθηκε παράταση
Η κυβέρνηση αποφάσισε φέτος να μην δώσει καμία παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν δόθηκε παράταση. Η αιτιολογία για την αυστηρή προθεσμία φέτος είναι ότι εφαρμόζεται το σύστημα της κλιμακωτής προσαύξησης των προστίμων, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, όταν τα τέλη διπλασιάζονταν από την πρώτη ημέρα εκπρόθεσμης πληρωμής.
Οι οδηγοί που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας θα πρέπει να καταβάλλουν το επιπλέον ποσό του προστίμου, ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης στην εξόφληση.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024