Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέλος τα νέα Airbnb σε Κολωνάκι, Εξάρχεια, Παγκράτι, Κουκάκι – Ο χάρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαγόρευση για τα νέα Airbnb ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε τρεις περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για τα τρία κεντρικά διαμερίσματα που φαίνονται στο χάρτη.

Απαγόρευση για τα νέα Airbnb ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε τρεις περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για τα τρία κεντρικά διαμερίσματα που φαίνονται στο χάρτη.

Τα μέτρα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τα εξής:

Τριετής απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος ενοικίων για τους ιδιοκτήτες που θα ενοικιάσουν σε νέες μακροχρόνιες μισθώσεις ακίνητα που ήταν κλειστά ή είχαν προσφερθεί σε βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Αύξηση στο 20% της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ (μείωση τουλάχιστον 25% ήταν το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ) στους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν κατοικίες αξίας έως 500.000 ευρώ από θεομηνίες. Οι κατοικίες μεγαλύτερης αξίας θα διατηρούν την έκπτωση 10% στον ΦΠΑ αν ασφαλιστούν, αν όμως, δεν το κάνουν, από τον Απρίλιο του 2025 δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση ζημιάς τους.

Πρόγραμμα ύψους 400 εκ. για δάνεια έως 20.000 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων παλαιών κατοικιών.

Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» 2, ύψους 2 δισ. με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία πάνω από 15.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας έως και 50 ετών, με επιτόκιο μισό από το εμπορικό.

Αυξάνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, αναλογικά, για ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω πλατφορμών. Τα συγκεκριμένα έσοδα θα επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες για να οργανώσουν καλύτερα τις υποδομές τους απέναντι στο βάρος που δέχονται κάθε καλοκαίρι.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για χρονικούς και άλλους περιορισμούς στα υπάρχοντα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ. Δεν θα επιτρέπεται όμως η χορήγηση αριθμού μητρώου (ΑΜΑ) σε νέα ακίνητα στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για έναν χρόνο. Δείτε το χάρτη των 7 Διαμερισμάτων του Δήμου Αθηναίων:

dimotika_diamerismata_athinas_14bd9.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ