Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα ινδικά χωριά με τα περίεργα γλυπτά στις ταράτσες – Αεροπλάνα, τανκς και αυτοκίνητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κοιτάζοντας κάτω από έναν δρόμο στο Daulatpur, ένα αγροτικό χωριό στο Punjab της Ινδίας με ένα συνονθύλευμα εκλεκτικής, πολύχρωμης αρχιτεκτονικής, ο φωτογράφος Rajesh Vora ένιωσε ότι είχε πολύ δουλειά.

Μπροστά του, βρισκόταν ένα μεγάλο αντίγραφο ενός αεροπλάνου της Air-India πάνω από ένα αχνό πράσινο κτίριο. Απέναντι από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ένα αντίγραφο ενός τανκ του στρατού πάνω από μια κίτρινη κατοικία.

Αν και τα σχέδια θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί από ένα λούνα παρκ, στην πραγματικότητα ήταν περίτεχνες δεξαμενές νερού στον τελευταίο όροφο ιδιωτικών κατοικιών.

Οι εικόνες του Vora αυτού του φαινομένου – μια παραδοσιακή παράδοση αρχιτεκτονικών εικόνων που ξεπήδησαν σε όλη τη βορειοδυτική πολιτεία πριν από περίπου πέντε δεκαετίες – έγιναν ένα πολυετές έργο που ο φωτογράφος από τη Βομβάη εκθέτει τώρα στο Les Rencontres d’Arles στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι. Επισκέφτηκε 150 χωριά και φωτογράφισε εκατοντάδες από αυτές τις παράξενες δεξαμενές.

Η παράξενη αυτή διακόσμηση είναι «μια λαμπρή ιδέα που συνδυάζει φόρμα και λειτουργία», είπε ο Vora σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN.

Την πρώτη φορά που παρατήρησε τις δεξαμενές νερού ενώ βρισκόταν σε αποστολή στην περιοχή το 2014.

Καθώς στέκονται τις κορυφές αυτών των σπιτιών, τα ασυνήθιστα σύμβολα φτιάχνονται συχνά από Ινδούς μετανάστες που επιστρέφουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του έτους ή από τις οικογένειές τους που ζουν ακόμα στην περιοχή. Ορισμένες είναι λειτουργικές δεξαμενές νερού.. Το καθένα λέει μια συγκεκριμένη ιστορία.

 

 

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ