Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος με τιμές κάτω από 15 λεπτά

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα τιμολόγια ρεύματος και όλες τις τιμές.

Μπροστά στα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο βρίσκονται εν μέσω διακοπών οι καταναλωτές. Όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων απορροφήθηκε από τους περισσότερους παρόχους, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στό χρώμα και στην εταιρεία.

Γενικά οι καταναλωτές θα πρέπει πάντα να είναι υποψιασμένοι, να κοιτάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αν μπουν στη ΡΑΕ θα διαπιστώσουν ότι πολλά μπλε τιμολόγια έχουν αποσυρθεί από την αγορά και δεν είναι διαθέσιμα. Βέβαια υπάρχουν ακόμη αρκετών εταιρειών τα μπλε τιμολόγια.

Επίσης, ακόμη και όσοι έχουν κίτρινο τιμολόγιο θα πρέπει να δουν πότε συμφώνησαν με την εταιρεία, καθώς εφαρμόζονται διαφορετικές εμπορικές πολιτικές, ανάλογα με την εταιρεία και το πότε υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Πάντως είναι γεγονός ότι στην απορρόφηση μέρους του αυξημένου κόστους της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού τον Ιούλιο με τη μέση τιμή να είναι αυξημένη κατά 36,6% προχώρησαν οι περισσότεροι πάροχοι στα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου.

Οι τιμές κάτω από 15 λεπτά

Η τελική τιμή της Ελινόιλ με την κρατική επιδότηση του 1,6 λεπτών ανέρχεται σε 14,2 λεπτά και με πάγιο 5 ευρώ τον μήνα.

Η Elpedison μετά την επιδότηση 14,25 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η Elpedison έχει μηνιαίο πάγιο στα 4 ευρώ. Για τις καταναλώσεις από 101 κιλοβατώρα η χρέωση ανέρχεται σε 19,95 λεπτά χωρίς την επιδότηση.

Ο Ηρων με χρέωση 14,279 λεπτά ανά κιλοβατώρα και προϋπόθεση έκπτωση συνέπειας είναι στην ίδια κατηγορία. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ τον μήνα.

Με χρέωση κάτω από 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και έκπτωση συνέπειας βρίσκεται το πράσινο τιμολόγιο της Protergia. Είναι ο πρώτος πάροχος που ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τα τιμολόγια τον Αύγουστο και τα νοικοκυριά που έχουν πράσινο της Protergia θα πληρώσουν μετά την αφαίρεση της κρατικής ενίσχυσης 14,39 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μηνιαίο πάγιο 4 ευρώ.

Η ΔΕΗ, η οποία έχει και την πλειοψηφία των νοικοκυριών στο πελατολόγιό της με έκπτωση 53% έδωσε για τον Αύγουστο ως αρχική τιμή τα 16,391 ευρώ ανά κιλοβατώρα με χρέωση νυχτερινού 14,834 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές αφορούν σε καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες, όπως άλλωστε και η επιδότηση και μετά την αφαίρεσή της η χρέωση για τα νοικοκυριά που έχουν πάροχο τη ΔΕΗ είναι στα 14,791 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 13,234 λεπτά η νυχτερινή χρέωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ