Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τελική εκτίμηση Exit Poll: Ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ – Από 27% έως 31% η ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν τα τελικά exit poll με την εκτίμηση για τα αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2024. Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων και τις έδρες.

Οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές έκλεισαν, λίγο μετά τις 19:00 ανακοινώθηκε το exit poll με την εκτίμηση αποτελεσμάτων για την ανάδειξη των 21 ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το 2029.

Ανατροπή με το τελικό exit poll

Σύμφωνα με τo τελικό exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα τα κόμματα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 2024 συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 27% έως 31%, ΣΥΡΙΖΑ 17,2% έως 13,8%, ΠΑΣΟΚ 14,5% έως 11,5%, ΚΚΕ 7,9% έως 10,8% και Ελληνική Λύση 7,6% έως 10%,

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η καταμέτρηση και η διαλογή των ψήφων. Οι κάλπες άνοιξαν για την καταμέτρηση των ψήφων τόσο στα 18.380 εκλογικά τμήματα, όπου οι ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους με φυσική παρουσία, όσο και στα 237 εκλογικά τμήματα επιστολικής ψήφου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι του κάθε εκλογικού τμήματος θα μεταδώσουν το τελικό αποτέλεσμα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης (SRT), καθώς και με την «παραδοσιακή» -και πιο χρονοβόρα- μέθοδο του τηλεγραφήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ