Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τεράστια άνοδος! Οι τιμές του αρνιού το φετινό Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πού κυμαίνεται αυτή τη στιγμή η τιμή στο αρνί – Πόσο θα το αγοράσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Βαρβάκειο, στα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία

Για τις τιμές στο αρνί μίλησαν το πρώι της Δευτέρας παραγωγοί από τον Τύρναβο και τις Σέρρες, τονίζοντας πως οι εξαγγελίες του υπουργείου για τιμές κάτω των 10 ευρώ δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν.

Παρότι πράγματι πέρυσι το αρνί πωλήθηκε χωρίς το κεφάλι στα δέκα ευρώ, φέτος το σενάριο αυτό φαντάζει πλέον απίθανο.

Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή τα μικρά αρνάκια φεύγουν από το σφαγείο στα 7,5 – 8,5 ευρώ το κιλό. Αν προσθέσουμε το κόστος του σφαγείου (50 λεπτά), τα μεταφορικά (20 λεπτά), το καπέλο του κέρδους και τον ΦΠΑ, η τιμή φτάνει και ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Σημειώνεται πως στο σούπερ μάρκετ βρίσκουμε τώρα αρνί στα 11,89 το κιλό, ενώ παραδοσιακά οι τιμές είναι φθηνότερες στη Βαρβάκειο και ακριβότερες στα κρεοπωλεία. Εφόσον μάλιστα τελειώσουν τα αρνάκια, θα μείνουν μόνο τα αρνιά άνω των 16 κιλών, που θα πωληθούν στα 16 ευρώ το κιλό.

Μιλώντας στο Open, ο Α. Μπαϊρακτάρης, πρόεδρος κτηνοτροφικού συλλόγου Τυρνάβου, υποστήριξε πως το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι το σε τι τιμή θα φτάσει το κρέας στον καταναλωτή. Όπως τόνισε, την περίοδο της πανδημίας πούλησε ο ίδιος στην εξευτελιστική τιμή των 2,89 ευρώ το κιλό ωστόσο το αρνί έφτασε και πάλι στον καταναλωτή στα 15 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ελπίδα Σωτηροπούλου, πρόεδρος κτηνοτρόφων Σερρών, τόνισε πως αν βρει κανείς αρνί κάτω από 10 ευρώ το κιλό αποκλείεται να είναι ελληνικό. Η δική της άποψη παράλληλα είναι πως ο καταναλωτής θα ήταν καλύτερο να μην το προτιμήσει.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, οι τιμές στις Σέρρες έχουν ξεπεράσει ήδη τα 13 ευρώ το κιλό, ενώ δεν αποκλείει να φτάσουν και τα 15-16 ευρώ το κιλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ